Afvaart

Afvaartteam Viking Venlo

Individueel presteren. Als team onderweg.


  
      
1. Watersportverbond promotievideo Afvaart Viking. 2. Gennepermolen, NK Afvaart sprint, impressie. 3. Sprintparcours Hohenlimburg, kennismaking tussen de jeugd en eerste wildwater.
      
4. Eiskanal in Augsburg, een echte uitdaging op het voormalig Olympische parcours. 5. Promotievideo Frans Kampioenschappen. 6. Trainingskamp La Plagne, natuurlijk wildwater.
 

Trainingen 2020
Dinsdagavond 18:00 - 20:00 uur
Donderdagavond 18:00 - 20:00 uur
Zaterdagmorgen 9:30 - 11:30 uur

Woensdag, vrijdag en zondag op afspraak
 

Kennismaken
Wil je graag eens kennismaken met onze sport en beschik je over een zwemdiploma A? Mail of bel ons en doe geheel vrijblijvend mee! Een andere mogelijkheid is de door het Afvaartteam georganiseerde Viking Kayak Experience waarbij scholieren tussen de 8 en 14 jaar al jaren op een laagdrempelige manier onze sport leren kennen.
 

Contact
Voor meer informatie over de Afvaartsport kan contact worden opgenomen met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., of met een van de commissieleden:
 

Ivo Lamers Tamara Geraads Linda Hanraets

Trainingen/Wedstrijden

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kayak Experience

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Promotie

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Afvaartsport Viking Venlo

Binnen onze kanovereniging wordt al sinds jaar en dag in afvaartboten gevaren. Deze boten die door hun typische vorm vaak veel aandacht trekken, worden gebruikt op zowel vlak als wildwater. Ze zijn dan ook bedoeld om echte Afvaartwedstrijden mee te varen, deze gaan van korte sprints, langere afstanden en zelfs marathons! Deze Afvaartdiciplines worden dan ook fanatiek beoefend binnen onze vereniging. Training vindt wekelijks plaats op de Maas. Hier wordt geschaaft aan de vaardigheden, techniek en het uithoudingsvermogen.
 

Gedurende het jaar bezoeken wij vele wedstrijden. Dit varieert van echte sprint- tot de langere klassieke wedstrijden. Het niveau schommelt van erg gemakkelijk beekjes tot pittig stromend water, zodat er voor iedere Afvaarder genoeg aanbod is.
 

Afvaartwedstrijdjes worden voor beginnende wedstrijdvaarders afgewerkt op eenvoudige en niet al technische rivieren en “beekjes”. Binnen 1 jaar tijd kunnen de meesten al uit de voeten op snelstromende riviertjes in Duitsland en België. Voor gevorderde Afvaarders komen ook de Ardennen- en Eifel-riviertjes in beeld, en krijgt het Afvaart met recht de toevoeging wildwater. Nog een stapje hoger zijn de internationale wedstrijden te vinden, waarbij de club er dan ook hele weekeinden of zelf een hele week op “uit trekt”.

Door de jaren heen is de Viking dé toonaangevende club in Nederland m.b.t. de (wildwater)afvaart en tevens ook hofleverancier voor de nationale junioren- en senioren- selecties geworden. Deze nationale selecties vertegenwoordigen Nederland bij officiële Afvaartwedstrijden zoals WorldCup’s, EK’s en WK’s.

 

website vereniging

Ivo Lamers, 21 jaar van Viking Venlo, zal 22 juli afreizen naar het U23 WK Afvaart in Murau, Oostenrijk. Hier zullen de wedstrijden starten op de 26e juli met de klassiek. In de kwalificatiereeks wist Ivo zich na de eerste vier races in Fulda en Passau reeds van de nodige drie kwalificaties te voorzien. Daarmee was zijn deelname al vroeg in april veiliggesteld. Samen met een deel van de Duitse selectie reisde Ivo rond Pasen al af naar het trainingskamp in de Ardèche, Frankrijk. Hier kreeg hij de mogelijkheid zich al in het voortraject te meten met de titelkandidaten. Voor een optimale begeleiding zal hij ook richting Murau afreizen met de Duitse selectie.

 

Eef met Helmond meisjesK

Na de tweede plek op het EK voor Eef Haaze is het eerstvolgende Viking evenement “VenloHaven” aangegrepen om aandacht aan deze prestatie te besteden. Aansluitend op de jeugdfinale Keistad-Viking werd de prijsuitreiking van het polotoernooi voorbereid, met op de tribune een nietsvermoedende Eef, die voor een vorkje prikken tegen een decor van kanopolo naar Venlo was gelokt. Tijdens de prijsuitreiking werd een verraste Eef toegesproken door de voorzitter van de Viking en door Pascal Lucker als vertegenwoordiger van het watersportverbond. Na de ceremonie nam Eef haar rol als kano ambassadrice meteen op door te assisteren bij de prijsuitreiking van VenloHaven. En zo kon het gebeuren dat (zie foto) het kanopolo meisjesteam van de Helmvaarders de aanmoedigingsprijs uit handen van topvaarster Eef Haaze ontving.

HKC Podia

Afgelopen weekend vond in Sint Oedenrode bij HKC de jaarlijkse klassieke Holland Cup plaats. Op de bochtige Dobbel, onder het genot van een heerlijk weertje namen de vijf Vikingers vier medailles mee naar huis. Pascal verdedigde zijn titel bij de veteranen met een eerste plaats en Ton eindigde met een zilveren plak. Eric viel in dezelfde categorie net buiten de prijzen met een vierde plaats. Ivo noteerde met de beste tijd van de dag voor een eerste plaats in de seniorencategorie.

Naast de normale medailles gaat er in Sint Oedenrode altijd iemand met de gemeentelijke Eddy Rode award voor de beste Doorzetter naar huis. Dit jaar mocht Stan deze beker meer dan verdient in ontvangst nemen door ondanks zijn beperkte zicht zich als echte doorzetter te tonen en op onbekend terrein “gewoon” naar de tweede plaats te varen in de scholieren A klasse. Hij moest alleen voorrang verlenen aan de topfavoriet uit Rheydt, Tobias Lewald.

 

SebasIvo

 Sebastiaan Verhaagh, 25 jaar van Viking Venlo, zal deze week afreizen naar het Senioren WK Wildwaterafvaart in Banja Luka, Bosnië-Herzegovina dat zal plaatsvinden van 1 tot 6 juni. Na een goede kwalificatiereeks in maart was Sebastiaan al vroeg in het seizoen zeker van deelname. Hij legde voor zichzelf de lat hoog door op het WK een top 15 klassering op zowel de sprint als de klassieke (lange) afstand te willen behalen. Vanuit Banja Luka zal hij doorreizen naar de Worldcup Finale in Pau, Frankrijk.

Ivo Lamers, 20 jaar en ook uitkomend voor Viking Venlo, zal zich bij zijn teamgenoot voegen voor deelname aan de Worldcup in Pau op 18 en 19 juni. Het U23 EK in Murau deze zomer vond geen doorgang, waardoor Ivo zich op de kwalificatie van de Worldcups moest richten en daarmee een jaar eerder dan verwacht aan de hogere kwalificatienormen moest voldoen.

Sebastiaan bewees zijn status nogmaals, drie weken geleden het Eiskanal in Augsburg. Op het voormalig Olympische parcours sprintte hij de zaterdag voor de Wereldranglijst naar een 18e plaats. Ivo behaalde een nette 23e plaats. Op zondag maakte Sebastiaan zijn lichte teleurstelling goed door voor de Europa Cup naar een 9e plaats te varen. Ivo wist zich in de eerste run opnieuw te verzekeren van een verdienstelijke 23e plaats, maar moest door een fout in de tweede run aan een ruim veld toegeven en eindigde 47e.

 

IMG-20160523-WA0000

IMG-20160523-WA0002IMG-20160523-WA0001

VKC2 klein

 

 

 

  

 

 

 Afgelopen weekend heeft bij de Volmolense Kano Club in Waalre voor het eerst sinds een ruim decennium weer een afvaartsprint plaatsgevonden. Ondanks het regenachtige weer zat de sfeer er goed in en mag teruggekeken worden op een mooie race. Twee Vikingers waagde zich zelf aan een cross-over in de slalomboot met een 22e plaats bij de senioren voor Ivo en een meer dan verdienstelijke zilveren plak bij de veteranen voor Pascal.

Het parcours voor de afvaartsprint betrof een mooie 400m met paar scherpen bochten, daarna een flink vlak stuk om vervolgens via het verval onder de molen nog een paar meter tot de finish te varen.
Bij de scholieren ging Stan er met goud vandoor en voer Sten op een nipte derde plaats. Raf vond zich (als jongste deelnemer) ook terug op de eerste plaats net als Guus bij de junioren, Ivo bij de senioren en Pascal bij de veteranen. Ton en Sander completeerde het podium bij de veteranen.