Afvaart
Afgelopen weekend nam een delegatie wildwater-afvaartvaarders namens de Nederlandse Kanobond deel  aan de internationale afvaart-wedstrijden in Fulda in de duitse deelstaat Hessen en deed dit met nimmer vertoonde prestaties.
 Dit is o.a. het resultaat van de toetreding van de duitse topvaarder Sebastian verhoef .  Tot en met 2008 maakte de 28-jarige Verhoef deel uit van de Duitse nationale ploeg, waarmee hij met name in de landenwedstrijd al EK- en WK medailles behaalde.   Door het missen van de EK-selectie van vorig jaar en het feit dat het hem ivm zijn werk niet meer lukt om dagelijks 2x per dag te trainen, besloot hij in te gaan op een eerdere uitnodiging van bondcoach Lucker, en gebruik te maken van zijn dubbele nationaliteit. Verhoef heeft namelijk een duitse moeder en een Nederlandse vader. Beide bonden en de ICF werkten constructief en zonder voorbehoud mee aan de officiële vrijgave en acceptatie van de nu in Duesseldorf woonachtige Verhoef.  
De verwachting van Verhoef om niet meer mee te kunnen met de duitse wereldtoppers werd tijdens de eerste serieuze internationale krachtmeting, en voor de duitsers belangrijke “Ranglisten-rennen”,  in zijn geheel niet bewaarheid. Tijdens de sprint (2x 400 meter) van zaterdag pakte Verhoef zeer verrassend en uniek voor Nederland gelijk maar even de winst, nipt voor de duitse toppers Tobias Bong en Christain Heil. De ondankbare 4e plaats ging naar de Belg Guy de Prins. Naast de 1e plaats van Sebastiaan Verhoef (Viking Venlo), behaalde Nederland met  Thijs Paauw (Viking Venlo) een uitstekende 8e plaats en miste Joep van Bakel net de top 10, hij werd 11e. Verhaagh voer niet erg scherp in de sprint maar haalde nog wel de top 20, hij werd 17e. Op de klassieke afstand miste Verhoef met een 4e plek op 1/10 sec. het podium, verbeterde Paauw zich nog 1 plek en werd 7e en kwam Verhaagh zoals verwacht op de klassieke afstand beter tot zijn recht. Met een 10e plek tekende hij voor het derde Nederlandse top tien resultaat. Van Bakel moest zich tevreden stellen met een 16e plaats in de klassieke wedstrijd met een parcourslengte van p/m 3 km.  
In de ploegwedstrijd beleefde het team zijn “finest moment” van het weekend, naaste zeer sterke duitse clubteams, werd er ook een duits nationale ploeg opgesteld. Echter was het de Nederlandse ploeg, die, onder leiding van Verhoef, met Paauw en Verhaag de winst pakte. Een superprestatie die nimmer eerder werd gerealiseerd. Duitsland behoort  tot de wereldtop en pakt bijna op elk WK en EK een medaille. Nu maakt 1 vogel nog geen zomer, was het wellicht niet de sterkste duitse formatie en is het nog vroeg in het seizoen, maar met de potentie binnen dit Nederlandse team moet er iets moois mogelijk zijn.  Misschien nog niet tijdens het WK van dit jaar maar wel op het EK in 2011 of het WK in 2012, daarvan ben ik overtuigt aldus bondcoach Lucker die zelf nog van start ging het een 2e Nederlandse team dat achter Belgie 1 maar voor Zwitserland 1 , 7e werd. 
In het keilzog van de senioren deden ook de junioren goede zaken en behaalden zeer goede resultaten.  In de ploegen/landen-wedstrijd   wisten de Nederlandse junioren Raf van Rijswick (Viking Venlo), Victor den Haan (Viking Venlo) en “nieuwkomer” Pieter Paauw (NKB) de stunt van de senioren niet te herhalen, zij waren nog een behoorlijk maatje te licht voor het duitse team dat eerste werd. Nederland werd wel zeer verdienstelijk 2e voor alle andere landen en club-teams.
 
 
In de individuele wedstrijden bij de A-junioren werd Raf van Rijswick 4e in de sprint en 5e op de klassieke afstand, ondanks de lagere plaats op de klassieke wedstrijd miste Van Rijswick in die wedstrijd nog het nipst’ het podium, en wel op slechts 2,5 seconde. Heel erg jammer, maar dat deed niets af aan de uitstekende 5e plaats. Ook goed presteerde Victor den Haan, die op zeer korte achterstand, direct achter van Van Rijswick, 5e op de sprint en 6e op de klassieke afstand werd. De 16-jarige Pieter Paauw die meevoer bij de B-junioren deed het goed op de sprint, hij werd daarop 5e in zeer goede tijd die dicht tegen die van Den Haan en Van Rijswick aan zat. Op de klassieke afstand was het niet zo zeer de plaats (7e) maar veel meer de tijd die enigszins teleurstelde, Paauw gaf ruim 50 sec. toe op de tijd van bijv. Van Rijswick, hetgeen dan ook merkbaar was in de tijd die werd gerealiseerd tijdens de ploegenwedstrijd.
Tot slot werd na dit weekend wel duidelijk wie deel uit gaan maken van het senioren team tbv het WK in spanje later dit jaar en wie  Nederland gaan vertegenwoordigen  op het EK voor junioren dat dit jaar wordt gehouden in Servie. Alle vier de eerder genoemde senioren voldeden als enige en zeer gemakkelijk aan de toch niet lichte selectie-eisen van de NKB, dat gold ook voor de junioren Van Rijswick en den Haan. Dat Pieter Paauw alleen tijdens de sprint aan de selectie-eis voldeed, betekent dat hij nog 2 selecties moet binnenhalen in de resterende 4 selectie-wedstrijden. De overige 6 hoeven dit na dit weekend nog slechts 1 maal te doen.
 
Pers & propaganda
Nationale ww-afvaartploeg NKB
S.E.L. Lucker-Trienes