Afvaart
Sebastian Verhoef behaald eerste top 10 resultaat ooit tijdens het WK in het spaanse Sort

VERHOEF OP UNIEKE 6E PLAATS
Op de laatste dag van de wereldkampioenschappen heeft de 29-jarige Sebastian Verhoef (1 individuele foto en een groepsfoto, Verhoef staat helemaal rechts, van tijdens het WK bijgevoegd), lid van K.V. Viking Venlo en woonachig in Duesseldorf een unieke prestatie neergezet voor Nederland. Tijdens de individuele sprintwedstrijden van vandaag gehouden op de rivier de Noguara Palaressa kwam Verhoef in de eerste manche supergoed voor de dag. Hij werd daarin 3e op 1,2 seconden van de eerste plaats, die werd behaald door Maxime Richard uit Belgie. Dit was een nimmer verwacht resultaat, daar Verhoef nu op medaillekoers lag, terwijl eerder Nederland op een WK nooit verder is gekomen dan een 12e plaats. Een dergelijke stunt bleef echter uit. In de 2e omloop voer Verhoef "slecht" naar een 14e rang. De tijden lagen echter zo dicht bij elkaar dat dit resulteerde in een eindklassering als 6e. Ook een verrassing was het feit dat de Belg Richard na een 3e plaats in de 2e manche, wist vast te houden aan de wereldtitel en Belgie na meer dan 25 jaar weer een belgische wereldkampioen in deze discipline mag begroeten. 2e was de Tjech Tomas Slovak en 3e de Sloveen Njec Znidarcic.

VERHAAGH EN PAAUW BEIDE TOP 25
In zijn kielzog presteerde ook de 19-jarige Sebastiaan Verhaagh goed tijdens de sprintwedstrijden, hij behaalde na twee goede en gedegen runs een 24e plaats. Net voor hem deed Thijs Paauw met een 25e plaats ook meer recht aan zijn kwaliteiten als wildwaterafvaart-vaarder dan in de klassieke (lange) wedstrijd. Dit ondanks het feit dat hij met wat griepverschijnselen kampt. De 4e en laatste man van het Nederlandse team zijnde Joep van Bakel was minder te spreken over het door hem behaalde resultaat. Een 31e positie op een door de noodzakelijke parcourswijziging relatief eenvoudige sprint, vond hij eenvoudigweg te   weinig. Er namen bijna 80 vaarders uit 32 landen deel aan dit wildwater WK.

GEEN TOP 6 RESULTAAT BIJ DE PLOEGEN
Het topresultaat van Verhoef alsmede de prima klasseringen van Verhaagh en Paauw, maken dit WK tot een absoluut succes. Daar zag het na de klasseringen van de individuele klassieke (lange) afstand en de dramatische uitslagen van de ploegenwedstrijden gisteren totaal niet naar uit, integendeel zelfs. De uitslag voor de ploegenwedstrijd sprint was 10e, een gevolg van een grieperige Thijs Paauw die daardoor achterop raakte tov Verhoef en Van Bakel. Als gevolg hiervan moest de ploeg voor de klassiek wedstrijd (Verhoef, Verhaagh en Paauw) worden gewijzigd. En ondanks dat Paauw werd vervangen door Van Bakel kwam er niet meer uit dan een 9e positie. Geheel onverwacht was het Verhaagh, die in het tweede deel van de wedstrijd niet meer mee kon met Van Bakel en Verhoef. Enkele minuten voor het einde moest Verhoef zich zelfs nog terug laten vallen om Verhaagh "op te halen". De uitslag ploegenwedstrijd SPRINT, was Tjechie, voor Italie en Slovenie en over de KLASSIEKE afstand was het ook Tjechie dat wereldkampioen werd. 2e was hier Duitsland en het brons was voor Frankrijk.