Afvaart

Junior Raf van Rijswick vaart zich in de top 5 tijdens finalewedstrijd van de Wintercup 2010/2011
 
Met een prima gevaren wedstrijd op de Rijn in Keulen afgelopen zaterdag (12 feb. 2011) wist de 20 jarige Verhaagh (K.V. Viking Venlo) zijn derde plaats in het tussenklassement vast te houden. In het eindklassement, als ook in de wedstrijd hoefde hij alleen maar winnaar Joep van Bakel (Zwetplassers, NL) en runner-up Markus Gickler (KSK-koeln, Dui) voor zich te dulden. Zowel Van Bakel als Gickler voeren alle Wintercupwedstrijden in snellere K1 boten, dat maakte Verhaagh dan ook de snelste Wintercup vaarder in een afvaartboot. Door zeer goed te presteren, een 5e plaats in het dagklassement, wist Vikinger Raf van Rijswick zich in het eindklassement o te werken naar de 5e plaats in het eindklassement. Tevens was hij de snelste junior in het gehele Wintercup-deelnemersveld. Pascal Lucker (K.V. Viking Venlo) voer geen goede race, waardoor hij naast zijn pupil Van Rijswick ook nog de duitser Thomas Gawehn in het eindklassement voor moest laten gaan en daarmee overaal 7e werd. Victor den Haan die in deze wedstrijd 15e werd, bezette deze plek ook in de eindranking van de Wintercup waaraan 55 kanovaarders/sters deelnamen. 
 
Voor het eerst in het 10-jarig bestaan van de Duits-Nederlandse Wintercupserie ging de eindoverwinning naar Nederland en presteerden de Nederlanders ook beter dan de duitsers mbt de top-8 plaatsen die recht geven op prijzengeld. 
 
Bij de jeugd presteerde met name Imke Bogaarts (K.V. Viking Venlo) goed, zij wist vast te houden aan de 2e plaats bij de meisjes scholieren in de eindrangschikking. Vikingster Rixte Schermerhorn werd 4e bij de meisjes Junioren B. Vikinger Stephan van Reen die na een ongelukkige botsing met een tegenstander omsloeg, zag daardoor een vrijwel zekere winst bij de jongens Junioren B, letterlijk in het water vallen. Bij de scholieren en B-junioren waren dit jaar meer dan 40 kanovaarders/sters van de partij.
 
Afvaartcommissie.