Afvaart

SebasIvo

 Sebastiaan Verhaagh, 25 jaar van Viking Venlo, zal deze week afreizen naar het Senioren WK Wildwaterafvaart in Banja Luka, BosniĆ«-Herzegovina dat zal plaatsvinden van 1 tot 6 juni. Na een goede kwalificatiereeks in maart was Sebastiaan al vroeg in het seizoen zeker van deelname. Hij legde voor zichzelf de lat hoog door op het WK een top 15 klassering op zowel de sprint als de klassieke (lange) afstand te willen behalen. Vanuit Banja Luka zal hij doorreizen naar de Worldcup Finale in Pau, Frankrijk.

Ivo Lamers, 20 jaar en ook uitkomend voor Viking Venlo, zal zich bij zijn teamgenoot voegen voor deelname aan de Worldcup in Pau op 18 en 19 juni. Het U23 EK in Murau deze zomer vond geen doorgang, waardoor Ivo zich op de kwalificatie van de Worldcups moest richten en daarmee een jaar eerder dan verwacht aan de hogere kwalificatienormen moest voldoen.

Sebastiaan bewees zijn status nogmaals, drie weken geleden het Eiskanal in Augsburg. Op het voormalig Olympische parcours sprintte hij de zaterdag voor de Wereldranglijst naar een 18e plaats. Ivo behaalde een nette 23e plaats. Op zondag maakte Sebastiaan zijn lichte teleurstelling goed door voor de Europa Cup naar een 9e plaats te varen. Ivo wist zich in de eerste run opnieuw te verzekeren van een verdienstelijke 23e plaats, maar moest door een fout in de tweede run aan een ruim veld toegeven en eindigde 47e.