Afvaart

Tijdens de eerste officiele afvaart van het seizoen 2011 is de jonge venlose kanovaarder Sebastiaan Verhaagh (K.V. Viking Venlo) zeer goed uit de startblokken gekomen. Hij zette namelijk de dagsnelste tijd op de klokken en werd daarmee winnaar in de klasse heren senioren. Met een tijd van 28 min. en 47,9 sec. bleef hij de uit Mechelen afkomstige belgische topvaarder Guy de Prins, ruim 10 sec. voor. Op gepaste afstand werd Corentin Boucher (Brussel) derde in 29 min. en 28,5 sec. Er werd gevaren op het Ardennen-riviertje de Lienne van Chevron naar Targnon over een afstand van 8 km.
 
Bij de junioren was er ook een podiumplaats voor K.V. Viking en wel in de persoon van Victor den Haan, hij was 31 min. en 37.1 sec. onderweg. Hij werd daarmee zeer verdienstelijk 3e in zijn categorie en kwam daarmee respectievelijk 5,5 en 41,8 sec. te kort op de plaatsen 2 en 1 die werden bezet door Jan Plas (NWC) en winnaar Tom Coppens (KCCM).
 
Met deze kleine Viking delegatie werd dus goed gescoord in Belgie. Volgende week gaat de Venlose kanoclub met een beduidend grotere bezetting richting Keulen voor de finale van de Wintercup 2010/2011 op de Rijn.
 
Afvaartcommissie.